YUSUFELİLER YENİ YERLEŞİM YERİNE, YENİ DERTLERİYLE TAŞINDI
ORTAK GÖRÜŞ TAŞINMA İŞİ ACELEYE GETİRİLDİ
ArtvinliTV olarak ziyaret edip halkın nabzını tuttuğumuz yeni yerleşim yeri olan Yusufeli’ de yaptığımız görüşmeler sonucunda yüzlerce insanın ortak sorunlarla karşılaştığını gözlemledik. Dik yokuşlar, hak sahipliği, gençlere eğlenebilecekleri alanların yetersiz olması, yeşilliğin az olması gibi birçok sorunu konuşup vatandaşın bu sorunlar hakkında yetkililerden isteklerini bu röportajlar kamuoyuna iletiyoruz…
YUNUS EMRE DEMİR: EN BÜYÜK SORUN ULAŞIM.
Yeni Yusufeli’ de gençler üniversite kazanmayı kaçış olarak görüyor!
Yusufeli’ ilçesinde lise son sınıf öğrencisi olan Yunus Emre Demir, 4 bölgeye ayrılan yeni yerleşim yerindeki en büyük sorunun ulaşım olduğunu belirtti.
ArtvinliTV mikrofonları aracılığıyla yetkililere seslenen Demir, burada ulaşım çok zor, belediye dolmuşuna ihtiyacımız var aynı zamanda yetkililere isteğimiz çok değil, gençlerin gidip eğlenebileceği kafe yahut sosyalleşebileceğimiz spor tesisleri açılmasını istiyoruz. ifadelerini kullandı.
Yeni yerleşim yerinde açılan işletmelerin çoğunun kıraathane olduğunu belirten Demir, “Bizim şu an da yaptığımız tek şey evden okula, okuldan da eve gelmek, kız arkadaşımızla oturabileceğimiz tek bir alan bile yok.” dedi.
Günün büyük çoğunluğunu sosyal medyada geçirdiğini ekleyen Demir, “Sosyal medyada gördüklerimizi kıskanıyoruz.” sözlerini söylerken arkadaşları ile konuşmalarında üniversiteyi kazanıp bir an önce Yusufeli’nin yeni yerleşim yerinden gitmek istediklerini sözlerine ekledi.
KADİR SİNAN SÖNMEZ: BİR İLÇE VERDİK, 4 KÖY ALDIK!
Eski Yusufeli’ de babasından devraldığı Sönmez Kırtasiyenin işletmecisi olan Kadir Sinan Sönmez, 40 senedir bu işi yapıyor. Yeni Yusufeli’ne acele bir şekilde taşındıklarını belirten Sönmez’ in işletmesi Yeni Yusufeli ‘de 1. etapta 2 aydır faaliyet gösteriyor. Sönmez’ e göre 4 bölgeye ayrılan yeni yerleşim yerinde en büyük problem yol sorunu. Sönmez yol sorununa değinirken “Ben burada iş yerimde oturan bir esnafım. Bu sorunları görebiliyorsam siyasetin içindekiler de çok rahat görüyorlar ve biliyorlar.” ifadelerini kullandı. Sönmez, eleştirilerine “Fakat bu sorunun çözülmesi hayli zaman alıp insanları mağdur etse de imkânsız değil.” sözleriyle devam etti.
Sönmez, Yeni Yusufeli’ de geçtiğimiz kış yağan kar ve buz nedeniyle ilçedeki okullara ulaşımın zorlaştığını ve insanların arabalarını bırakıp gidecekleri yerlere dolmuşla ya da yürüyerek devam ettiklerini söyledi. Sönmez, “Eski Yusufeli’de çarşı diyebileceğimiz bir yer vardı. İnsanlar arabalarını park edip bir cadde üzerinde tüm işlerini halledebiliyordu şimdi ise durum öyle değil, bir yerleşim yerinden diğer yerleşim yerine gitmek çok zaman alıyor ve yürüyerek ulaşım sağlamak mümkün değil” ifadelerini kullanarak, yeni Yusufeli’deki durumu özetledikten sonra “ Biz bir ilçe verdik 4 köy aldık” sözlerini sarf etti.
Yeni yerleşim yerinin sorunlarının bitmediğini belirten Sönmez, “Ev ve işyeri hak sahipliği yapılırken ilk önce yeni Yusufeli‘de oturanlara hak sahipliği verilmeliydi şimdi yüzlerce insanın evi ve konaklayacağı yeri yok!” siteminde bulundu.
NURTEKİN TEMİZTAŞ: TAŞINM SÜRECİ ACELEYE GETİRİLMEMEMELİYDİ! ÖNÜMÜZÜ GÖREMİYORUZ!
Yeni Yusufeli’ de mikrofon uzattığımız bir diğer isim de Temiztaş Reklam Ajansının sahibi Nurtekin Temiztaş, civarda başka reklam ajansı olmadığı için yeni Yusufeli ‘deki pek çok tabelanın elinden geçtiğini belirtti. Halka en hızlı şekilde hizmet vermek için prefabrik işletme alıp kuran Temiztaş, taşınma krizini fırsata çevirdi. Ayrıca şu an için işerin iyi olduğunu belirten Temiztaş tüm bu çalışmaları bittikten sonra işlerin iyi bir şekilde devam edeceğinden pek de emin değil, bu nedenle reklamcılık işine alternatif olarak elinde olan makinelerle hediyelik eşya üretebileceğini fakat yeni yerleşim yerinde turizmin olmadığından yakınan Temiztaş; “Turizmin olmadığı yerde kime ne satarsın” sözleriyle açıkladı. Bu bağlamda önlerini göremediklerini ekleyen Temiztaş, yetkililerin turizm konusundan düşünmesi gerektiğini ve bundan sonra ilçenin turizme katılması gerektiği önerisinde bulundu.
Çoğu Yusufelili vatandaş gibi Temiztaş da yolların dik olması ve yeni yerleşim yerindeki 4 bölgenin birbirine uzak olmasının yanı sıra yeni ilçe bitmeden yapılan viyadüğün bitmesi gerektiğini söyledi. Nurtekin Temiztaş; “Yol sorunu ile ilgili bazı şeylerin üstüne düşülüp taşınma süreci aceleye getirilmemeliydi.” eleştirisini yetkililere yöneltti.
Temiztaş, ‘Bundan sonra geriye dönüp yapabileceğimiz bir şey yok, insanların fazla düşünmemesi gerekir. Herkese sabır diliyorum.” dedi.
EMRAH SÜTÇÜ: YANIMIZDA DURUN!
Yeni Yusufeli yapılırken ilk esnaflar düşünülmeliydi!
Yeni Yusufeli yerleşim yerinde bulunan sanayi sitesinin sakinlerinden biri de 22 yıldır motosiklet tamircisi olan Emrah Sütçü.
Normalde ev ve iş yeri hak sahipliği olduğunu fakat 2016 yılında evli olmadığı gerekçesiyle ev ve iş yeri hak sahipliği çıkmadığını belirten Sütçü, şu anda evli ve 2 çocuğu var. Kendilerine ev çıkmadığı için de annesinin kardeşleri ile yaşıyor. Şu an da resmiyette iş yerinin aktif olduğunu ve vergi mükellefi olduğunu belirten Sütçü, sanayi sitesinde olmayan kişilere iş yeri çıktığını ve onların da iş yerine ihtiyacı olmadığı için başkalarını kiraladığını ve bu şekilde kendi gibi yıllardır esnaf olan kişilerin açıkta kaldığından yakındı.
“Burası yapılırken ilk esnaflar düşünülmeliydi.” şeklinde konuşan Sütçü, “Devlet büyüklerine yanımızda durun!” çağrısı yaparken umut ve beklentilerinin haklı olana hakkının verilmesi olduğunu söyledi.
KANTAROĞLU: BEN BURADA KIRATHANE AÇAMAM.
Eski Yusufeli yerleşim yerinde oğluyla birlikte kıraathane işleten Abdullah Kantaroğlu(56) mağdur olduklarını belirtirken “Şu an da iş yerimiz kapalı ama aktif görünüyoruz.” dedi. ArtvinliTV mikrofonları aracılığıyla devlet ve ilçe yöneticilerine seslenen Kantaroğlu, “Bana iş yeri çıktı ama sanayi sitesinde. Ben burada kıraathane açamam.” sözlerini eklerken yetkililerden bu sorunun çözülüp kendisine ilçe merkezinde iş yeri verilmesini talep etti.
Bu haber 748 kez okundu.
Yazan :
Kaynak :