28.01.2021
MARKETLERE DENETİM YAPILDI Artvin Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, şehrimizde faaliyet gösteren marketlerde; ürünlerin etiket ve raf ömrü denetimlerini gerçekleştiriyor.

 Vatandaşların sağlığı için denetimlerini aralıksız sürdüren zabıta ekipleri, iş yerlerinde hijyen, ürünlerin son kullanma tarihleri ve raftaki fiyat etiketiyle kasadaki fiyat etiketlerinin aynı olup olmadığını kontrol etti. Son kullanma tarihi geçmiş ürünlere zabıta ekipleri tarafından imha edilmek üzere el konuldu.

Denetimlerde yer alan Zabıta Müdür Vekili Erkan Okay, vatandaşlardan da aldıkları ürünlerin son kullanma tarihini kontrol etmeleri gerektiğini ifade ederek; “Salgın döneminde işyerlerinde maske, mesafe ve hijyen denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Bu denetimlerin yanı sıra marketlerde raf ömrü dolmuş ürünlerin de kontrollerini sağlıyoruz. Burada vatandaşlarımıza da görev düşüyor. Gerek marketlerden gerekse bakkallardan almış oldukları bütün ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol etmelerini istiyoruz.” diye konuştu. 

Bu haber 5433 kez okundu.

Yazan :
Kaynak :

Bu Habere Yapılan Yorumlar ( 2 )
ÖNERİ
ben bu Artvin il ilçelerde etiketsiz yiyecek ve giyeyek hiç bir şey sattırmadım
 REMZİ USTABAŞ -- 30.01.2021 09:49
ÖNERİ
Ben Görevde İken Yani Denetim Yaparken Etiketin Üstünde Satışa Arz Edilen Devlet Tarafından Fiyatı Belirlenen Yiyecekler Hariç Her Satışa Arz Edilen Yiyecek Ve Giyeceklerin Üzerinde Etiket Mecburdu Etiketin Üstünde Alış Fiyatı Satış Fiyat Fatura Tarihi Yazılırdı Tüketici Kanunu 4331 Sayılı Kanun Belediye Kanunu Yanılmıyorsam 3484 dır Şimdi Fiyatı Açık Kasada Kapalı Bu Ne Biçim Satış Etiketin ölçüleri bile Resmi gazetede yayımlanırdı
 REMZİ USTABAŞ -- 29.01.2021 09:59
www.08haber.com
Anasayfa - Künye - Foto Galeri - Rehber - Üyelik - Ziyaretçi Defteri - BizeYazın - İletişim - Webtv - 08 Röportaj - Haber Slayt - Güncel - Politika - Eğitim - Röportaj - Yaşam - Sağlık - Magazin - Spor - Kültür - Sanat - Çevre - Ekonomi - Teknoloji - 08Tv Canlı Yayın
Copyright © 2009 Tüm Hakları Saklıdır. [All Rights Reserved] 08 Radyo Televizyon Yayıncılık ve Organizasyon A.Ş.'ye aittir.
Dere Mah. Halitpaşa Cad. No:45/2 - ARTVıN - Telefon: (466) 212 68 56
E-Posta: radyo08@hotmail.com