21.01.2021
ALZHEİMER VE DEMANS HASTALARIMIZ YANINDA OLMAYA DEVAM EDİYORUZ. Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Vodafone ile geçen yıl yapılan Alzheimer, Demans hastaları ve evinde tek başına yaşayan yaşlılar için geliştirilen “BİZ BURDAYIZ” uygulaması projesinin sözleşmesi yeniledi. Artvin Belediyesi; “Artvin’de yaşayan Alzheimer, Demans hastaları ve evinde tek başına yaşayan hasta vatandaşlarımızın ihtiyaç duyması halinde sadece tek bir tuşla yardım talebinde bulunabilecekleri, ikamet adresinden uzaklaşmaları halinde nerede olduklarının tespit edilmesini sağlayan ve vatandaşlarımızın tamamen ücretsiz olarak yararlanabileceği #BİZBURDAYIZ uygulamasına devam ediyoruz.” açıklamasında bulundu. Artvin Belediyesi başkanlık makamında gerçekleşen görüşmede, Vodafone Kurumsal Satış Takım Lideri Hüseyin Kutlu, Vodafone Teknoloji Satış Yöneticisi Turgay Burnaz yer aldı. Başkan Elçin: “Sosyal Belediyecilik anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

 Artvin’de ilk kez hayata geçirdiğimiz bu uygulama ile toplumsal yaşama katkı sağlayacak önemli bir çalışmayı gerçekleştirdik.

Belediyemiz tarafından verilecek olan cihazı üzerinde taşıyan Alzheimer ve Demans hastası vatandaşlarımız ikamet ettiği lokasyonun dışındayken, hasta yakını, hastasını dilediği yerden cihaz vasıtasıyla 24 saat takip edebilecek. Şayet hastanın güvenli olmayan güzergâhta olduğu tespit edilirse hemen ilgili ve yetkililere bilgi verme imkânı sağlanmış olacak. Tek başına yaşayan yaşlılarımız ise cihazın üzerinde bulunan tuşa bastığı anda varsa yakınına gidecek olan sinyal sayesinde yakını ile iletişime geçebilecek şayet hastanın yakını yok ise belediyemizde bulunan sisteme gelen uyarı neticesinde, belediyemiz nöbetçi personeli tarafından hastayla en kısa sürede temas sağlanacaktır.
Bu sayede hastalarımız ve hasta yakınlarımız daha güvende olacak, tek başına yaşayan yaşlılarımız da kendini yalnız hissetmeyecek.
Alzheimer, Demans hastası yakınlarının ve evde tek başına yaşayan yaşlılarımızın Artvin Belediyesi Sağlık Müdürlüğüne yapacakları başvurunun ardından, kendilerine verilecek olan cihaz aracılığıyla, tek yaşayan yaşlılaralar ve Alzheimer, Demans hastası olan vatandaşlarımız yakınları tarafından harita üzerinden anlık olarak takip edilebilecek.”
Cihaz tahsisi gerçekleştirilen vatandaşların internet üzerinden takibi için hasta olan vatandaşların sadece kendi yakınları tarafından izlenebilme imkânı tanıyan kullanıcı adı ve şifreleri verilecek. Harita üzerinde işaret ile görünecek olan sistem sayesinde hastanın nerede olduğu ya da sinyal alınmadığı durumda en son nerede ve hangi güzergâhta olduğu tespit edilebilecek.
Uygulama sayesinde ihtiyaç duyulması halinde hastanın geriye dönük hareketleri de harita üzerinde görülebilecek. Cihazlar kullanım sıklığına bağlı olmakla birlikte, 14 gün şarj kapasitesine sahip.
Basın bilgilendirmesinin sonunda şunlar kaydedildi: “Uygulamamız için Belediyemiz Sağlık İşleri Müdürlüğünden, Belediyemizin internet sitesinden (www.artvin.bel.tr) ve Artvin Akıllı Şehir Uygulamamızdan detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.”

Bu haber 5141 kez okundu.

Yazan :
Kaynak :

Bu Habere Yapılan Yorumlar ( 0 )
www.08haber.com
Anasayfa - Künye - Foto Galeri - Rehber - Üyelik - Ziyaretçi Defteri - BizeYazın - İletişim - Webtv - 08 Röportaj - Haber Slayt - Güncel - Politika - Eğitim - Röportaj - Yaşam - Sağlık - Magazin - Spor - Kültür - Sanat - Çevre - Ekonomi - Teknoloji - 08Tv Canlı Yayın
Copyright © 2009 Tüm Hakları Saklıdır. [All Rights Reserved] 08 Radyo Televizyon Yayıncılık ve Organizasyon A.Ş.'ye aittir.
Dere Mah. Halitpaşa Cad. No:45/2 - ARTVıN - Telefon: (466) 212 68 56
E-Posta: radyo08@hotmail.com