16.04.2020
BELEDİYE ÇÖP EVE MÜDAHALE ETTİ! Artvin Merkez Orta Mahalle Sakıp Sabancı Sokak kültür evinin yan tarafında bulunan metruk evde ve bahçesinde yıllardır çöp biriktiren F.U. mahalleliyi canından bezdirdi.

 Altay ve Sezer ailelerine ait ev ve arazide ahır yaparak hayvan besleyen F.U. yıllardır çöp toplayarak bahçeye ve evin içine doldurdu. Zaman içinde çöp çoğalınca etrafa koku yaymaya başladı ve sağlığı tehdit etti. Bunun üzerine mahalleli, mahalle muhtarına şikayette bulundu. Mahalle Muhtarı Abdullah Bilgin de mahallelinin şikayetlerini yıllarca belediyeye ve Artvin Valiliğine taşıdı ancak bugüne kadar bir müdahalede bulunulmadı.

5-6 yıldır süren bu sorun ille ilgili yerelde haberler yayınlandı.
Yeniden şikayetler belediyeye ve ilgili kurumlara gidince Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin söz konusu alana ekipler göndererek müdahalede bulundu. F.U. ekiplere direndi ve zaman istedi. Ancak burada biriken kamyonlarca çöpü boşaltması imkansızdı.
Burada bulunan çöpler, belediye temizlik ekibi tarafından uzun süren çalışma sonucu kaldırılabildi. Çöp kamyonları ile taşındı. Taşınamayacak durumda olanlar yerinde yakıldı. Civar kireçlenerek dezenfekte edildi. Burada bulunan derme çatma ahırında salı gününe kadar boşaltılması için süre verildi. Her tarafı çöpler dolduran kadın ise kontrol amaçlı hastaneye kaldırılarak muayene edildi.
Mahalle sakinlerinden Sedat Şirin bugün yapılan müdahale ile mahallenin yaklaşık 6-7 yıldır çektiği çileyi sonlandıracağını belirterek Başkan Elçin´e ve burada çalışanlara teşekkür etti." Sirin yaptığı açıklamada:
"Bu sorun 6 -7 yıldır vardır. Önceki belediye başkanına da sürekli konuyu ilettik. Ama hiçbir şey yapılmadı. İlk başlarda bu kadar çok çöp olmadığı için fark edilmiyordu. Ama zaman içinde getirilen çöpleri çoğalınca, mahalle hem görüntü kirliliğine, hem kokuya hem de salgın hastalıklara açık hale geldi.
Şimdi koronavirüs salgını ile durum daha da ciddileşti. Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Benim evim hemen bu çöp bahçesi ve çöp evinin yan tarafında. İnanın burada ikamet eden mahalle halkı emeğe, üretene, garibana hiçbir şey demez.
Aksine yardım eder kucak açar . Bugüne kadar zaten biz sabretmiş uyarmışız. Bunu yapmışız. Ancak etrafı kirletince ve mahalleyi tehdit edince şikayet etmek zorunda kaldık.
Burası artık her tarafı binalarla doldu. Belediye buraları zaman zaman gelip yıkıyor Yolları temizliyor ama aşağısı çöp içinde olunca hiçbir anlamı kalmıyordu. Artık bu dertten kurtulmuş olduk. Yerel basınımız 08 Haber´e, belediyemize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

Bu haber 2218 kez okundu.

Yazan :
Kaynak : Sami ÖZÇELİK

Bu Habere Yapılan Yorumlar ( 0 )
www.08haber.com
Anasayfa - Künye - Foto Galeri - Rehber - Üyelik - Ziyaretçi Defteri - BizeYazın - İletişim - Webtv - 08 Röportaj - Haber Slayt - Güncel - Politika - Eğitim - Röportaj - Yaşam - Sağlık - Magazin - Spor - Kültür - Sanat - Çevre - Ekonomi - Teknoloji - 08Tv Canlı Yayın
Copyright © 2009 Tüm Hakları Saklıdır. [All Rights Reserved] 08 Radyo Televizyon Yayıncılık ve Organizasyon A.Ş.'ye aittir.
Dere Mah. Halitpaşa Cad. No:45/2 - ARTVıN - Telefon: (466) 212 68 56
E-Posta: radyo08@hotmail.com