Elektrikli otomobilin tanıtımı gerçekleştirildi

07.06.2012
Artvin Meslek Yüksekokulu Elektrik Programı öğrencileri tarafından hayata geçirilen Elektrikli Otomobil Projesi’nin tanıtımı gerçekleştirildi.

 

Artvin Çoruh Üniversitesi Konukevi’nde gerçekleþtirilen tanýtým programýna AÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Adnan Uzun, Artvin Meslek Yüksekokulu öðretim elemanlarý ve projede yer alan öðrenciler ile yerel ve ulusal basýn kuruluþlarýndan temsilciler katýldý. Katýlýmcýlara kahvaltý ikramýnýn yapýldýðý programda, Proje Yürütücüsü Öðr. Gör. Bilgehan Tozlu, elektrikli otomobil hakkýnda bilgiler verdi.
 
Kahvaltýnýn ardýndan Rektör Prof. Dr. Mehmet Duman projede emeði geçen öðrencilere baþarý belgelerini verdi. Ayrýca Rektör Prof. Dr. Duman’ýn kullandýðý elektrikli otomobil, test sürüþünü baþarýyla tamamladý.  
               
Elektrikli Otomobil Projesi:
Artvin Meslek Yüksekokulu Elektrik Programý öðrencilerinin hayata geçirdiði Elektrikli Otomobil Projesi, mütevazi imkanlarla hazýrlanan bir proje olarak dikkat çekiyor. 4 bin 500 TL bütçesi olan projeye Ýnci Akü Artvin Bayisi tarafýndan da destek verildi.

Hem elektrik enerjisiyle hem de üzerine yerleþtirilen paneller sayesinde güneþ enerjisi ile þarj edilebilen elektrikli otomobil, saatte 60 km hýza ulaþabiliyor.

Bu haber 3798 kez okundu.

Yazan :
Kaynak :