BAŞKAN ELÇİN, ARTVİN KÜLTÜRÜNÜ GELECEK NESİLLERE AKTARMAK İÇİN ÖNCÜ OLUYOR

07.03.2023
BAŞKAN ELÇİN, ARTVİN KÜLTÜRÜNÜ GELECEK NESİLLERE AKTARMAK İÇİN ÖNCÜ OLUYOR 2019 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nden belediye başkanı seçilen Demirhan Elçin, yaptığı uygulamalarla adından söz ettiriyor. 43 yıl esaret altında kalan ve 7 Mart 1921 tarihinde düşman işgalinden kurtularak Türkiye Cumhuriyeti topraklarına katılan Artvin Vilayetinin kurtuluşunun bu yıl 102. Yıl dönümü.

 Demirhan Elçin, belediye başkanı seçildikten sonra 39 yıldır evli olduğu Suna Elçin ile birlikte el ele, 7 Mart günlerinde kurtuluş törenlerine Artvin yöresel kıyafetlerini giyerek katılıyor. Bu yöresel kıyafetler, Türkiye ve Dünyada uluslararası halk oyunları yarışmalarına katılan Artvin’in bugünkü gençleri tarafından da giyiliyor. Bu kıyafetler ile oynanan;  Atabarı, Deli Horon, Ağır Bar,  Deli Kız, Cilveloy, Kobak, Koçari, Sarı Çiçek, Ondörtlü ve diğer oyunlarla Artvin’in ününü yurt dışına taşırmış durumda.

Artvin Belediye Başkanı Elçin, daha önce esnaf sanatkarlar odası başkanı olduğu dönemde de Artvin’in kültürünün yaşatılması için folklor ile ilgilenen gençlere büyük destek sağlamıştı.
Belediye Başkanı seçildikten sonra da kendi bizzat bu kıyafetleri eşi ile birlikte giyerek, kurtuluş günü etkinlilerine katılması Artvinliler tarafından büyük takdir topluyor.
Başkan Elçin’in bu hareketi, Artvin halk oyunlarına ilgi duyanların artmasına da neden oluyor. Öten yandan Belediye Başkanı seçildikten Belediye Meclis Kararı ile yeni yuva kuran genç çiftlere Artvin il merkezinde düğün yapmak şartı ile tam cumhuriyet altını hediye ediyor.
Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Artvin’de yaşanan genç nüfus göçünün önlenmesi için de projeler geliştiriyor. 

Bu haber 729 kez okundu.

Yazan :
Kaynak : Sedat VARAN