Bragi Yine Sahneyi Salladı

22.09.2022
Bragi Yine Sahneyi Salladı Artvin Bragi Kültür Sanat ve Gençlik ve Spor Kulübü 3’üncü gösterisinde de sahneyi salladı.

 Yaklaşık 1 yıl önce Onur Dede ve Ferhat Altuntaş’ın antrenörlüğü ile çalışmalara başlayan Artvin Bragi Kültür Sanat ve Gençlik ve Spor Kulübü dans ekibi 20 Eylül akşamı 3’üncü gösterileri ile Artvin halkının karşısına çıktı.

Artvin Çoruh Üniversitesi Ali Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen gösteride 55 dansçı sahne aldı. 1 saatten uzun süren gösterinin sonunda Artvin Bragi Kültür Sanat ve Gençlik ve Spor Kulübü dans gösterisini izlemeye gelen halk dansçıları ayakta alkışladı.
Gösteriyi Vali Yılmaz Doruk, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir, Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Demirkıran, CHP İl Başkanı Ahmet Biber, STK Temsilcileri de izledi.
Nefes kesmeden izlenen dans gösterisinin sonunda konuşma yapan Vali Doruk, “Biz Artvin’ özgü olan Atabarı, Düz Horon gibi oyunları izlemeye başlamıştık. Artvin’den böyle çok güzel işler çıkıyor. Ben yine kendi oyunlarımızdan yanayım hepsi çok güzel oyunlar çünkü ama özgün ve güzel bir çalışma olmuş tebrik ederim” dedi.
Ekip antrenörlerinden Onur Dede yorucu bir sürecin ardından izleyicinin karşısına çıktıklarını belirterek, “Umarım beğenmişsinizdir. Bu işin sahne arkası var, sahne arkasında bize destek olan buradan ismini sayamayacağım bütün hocalarımıza, kardeşlerimize hepinizin önünde teşekkür ediyorum. Gördüğünüz gibi Bragi ailesi her geçen gün daha da büyüyor. 2’ncü gösterimizin ardından 3’üncü gösterimizde bugün burada yaklaşık 55 dansçı ile sahneye çıktık. Herkesin bir emeği var ama buradaki en büyük emek arkada duran dansçı arkadaşlarımızın. Okulundan, ailesinden, oyun oynayacağı zamandan, arkadaşından feragat ediyor; günde 5-6 saat bazen on saat çalışmalara maruz kalıyor, bazen bizim bağırmalarımıza çağırmalarımıza maruz kalıyorlar. Hepinizin önünde hepsinden af diliyorum bu süreçte onları kırdıysam” dedi.
Dede konuşmasının devamında sıkıntısını çektikleri 2 konudan bahsederek,” İlk gösterimizde de söylediğimiz gibi bizim 2 tane temel sorunumuz vardı. Birincisi bir çalışma salonumuzun olmaması, ikincisi bu gruba bir müzik yapılması gerekiyor. Çalışma salonu konusunda imkanları doğrultusunda bize her zaman yardımcı olmaya çalışan Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Mustafa Demirkıran’a bir kez daha teşekkür ediyoruz. Salon konusunda ne yazık ki “Salonun duvarlarını yeni boyattık, salon pislenir” diyerek salon vermeyen müdürlerin yanında okul öncesi telaşı olmasına rağmen, okulunda salonunda inşaat olmasına rağmen Bize 7/24 salonun kapılarını açan Vakıfbank İlkokulu Müdürü İsrafil Bayrak Hocamıza çok teşekkür ediyoruz. Kendisi bizi bu süreçte çok büyük bir dertten kurtardı. Bu topluluğun çalışma yeri bulmasında ciddi bir sorun var. Biz bu sorumluluğu kimseye yüklemiyoruz; bu sorun tüm Artvin’in sorunu, hepimizin sorunu. Bunu tez zamanda hep birlikte çözüme kavuşturacağımıza olan inancım tam. Bu gösteri bu haliyle belki de Bragi Halk Dansları Topluluğunun Artvin’de yaptığı son gösteriydi. Bizim hedefimiz bundan sonra bu gösteriyi il dışına götürmek, Artvin’den çıkan bir topluluk olarak bütün Türkiye’ye yaymak. Herkese çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.
Gecenin son konuşmasını antrenörlerden Ferhat Altuntaş gerçekleştirdi. Altuntaş konuşmasında gösteriyi izlemeye gelen ve bu süreçte kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.
Dans gösterisi gecesi toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bu haber 976 kez okundu.

Yazan :
Kaynak : Dilan ŞAHİNBAŞ