GONCA VE AYHAN MUHTEŞEM BİR DÜĞÜNLE EVLENDİ

18.06.2018
Yeten ve Önen ailelerinin evlatları Gonca Yeten ve Ayhan Önen, muhteşem bir düğün töreni ile dünya evine girdi.

 

Artvin Şehitlik Köyü Doğa Düğün Salonu’nda yapılan düğüne siyaset ve iş dünyasının önemli isimleri de katıldı. İşadamı Nihat Arı ve oğlu Cem Arı’nın yanı sıra CHP Milletvekili ve Milletvekili adayı Uğur Bayraktutan, CHP İl Başkanı Ahmet Biber, Merkez İlçe Başkanı Cüneyt Öztürk, Kadın kolları Başkanı Gülşen Kurul, dost, akrabalar katıldı.
Damat Ayhan Önen’in, halkoyunları eğitmen ve oyuncuları gecede muhteşem bir gösteri yaptı. Düğünlerde Düz horon, Hemşin dışında neredeyse hiç Artvin oyunları oynanmazken, Yeten ve Önen çiftinin düğününde neredeyse tümüyle Artvin halkoyunlarının Atabarı’ndan Sarı Çiçek, Ondört’ten Karabağ’a, Deli Horon’dan, Ortabatum’a Ağır barına kadar tüm horonların zengin kültürü sahnelendi.
YETEN VE ÖNEN AİLELERİNİN ÇİFTE MUTLULUKLARI
Düğün, gelin Gonca Yeten ve damat Ayhan Önen’in davetlilerin alkışlarıyla salona girmesiyle başladı. Oldukça kalabalık bir davetlinin katılması nedeniyle bir çok davetli salona sığmadı. İlk dansın yapılmasının ardından gençlerin nikâhı kıyıldı. Nikahı Belediye Bakan Yardımcısı Erkan Yazan kıydı. Yazan nikah cüzdanını gelin ve damada aynı anda vererek, mutluluklar diledi. 4 şahitli nikahın ardından oyun havalarıyla devam eden düğünde daha sonra pasta kesimi ve takı merasimi yapıldı. Düğün Artvin oyun havalarıyla devam etti.
HEM BAYRAM HEM DÜĞÜN İKİ MUTLULUĞU BİRLEŞTİRDİK
Düğün sonrası kısa bir açıklama yapan Gonca ve Ayhan Önen Çifti, “Bugün Bayramın 2. günü. Hem bayramlaşmamızı gerçekleştirdik, hem de düğünümüz yaptık. Çifte mutluluk yaşadık. Bu akşam bizleri yalınız bırakmayan tüm dost akraba ve arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Darısı tüm sevenlerin başına olsun. Bu akam halk oyunlarının ustaları değerli arkadaşlarımız bizleri yalınız bırakmadı. Kültürümüze ait tüm halkoyunlarını oynadık. Maalesef düğünlerde Hemşin ve Düzhoron dışında Artvin oyunu oynanmaz oldu.. Umarız ki düğünümüz bir model olur ve bu kısır döngüden kurtuluruz. “ifadelerini kullandı.
 
UZAKTAN YAKINDAN GELEN TÜM DOSTLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM
 
Önen ve Yeten ailesi adına düğünlerine gelen dostlarına teşekkür eden damat Ayhan Önen’in babası Süleyman Önen; “Yeten ve Önen Ailesi olarak bu akşam çok güzel bir gece yaşadık. Tüm dost ve akrabalarımızın bir bayram günü, bir düğün gecesinde buluşmamız hepimizi mutlu etti. Uzaktan yakından gelen tüm dostlarımıza, özellikle değerli büyüğümüz Sayın Nihat Arı ve oğlu Cem Arı’ya teşekkür ediyorum. Bizleri onurlandırdılar. Sayın Milletvekilimiz Uğur Bayraktutan’a, CHP İl ve İlçe Örgütlerine, Kadın ve Gençlik Kollarına da düğünümüze gelerek  bizleri yalnız bırakmadıkları için ayrıca teşekkür ediyorum.”dedi

Bu haber 3168 kez okundu.

Yazan :
Kaynak :